top of page

Bokashimultaa

Bokashimultaa ja mato

Tässä näemme mitä on tapahtunut biojätteelle kun se on ollut kaksi viikkoa mullan seassa. Tuo kuivahtanut multa on ns. kaupan multa jota laitettiin reilu kerros päällimmäisenä. Ei näytä elävältä ollenkaan, mutta taas sen alla oleva musta multa on siis bokashimultaa joka on täynnä mikroelämää ja madot tykkäävät. Niin ravintorikas ja täynnä mikroelämää!

Ajattele, vielä kaksi viikkoa sitten siinä oli ruokaa!

Tähän viljelykaulukseen siis tyhjennettiin parin viikon ajan fermentoitunutta biojätettä. Sekoitin hieman multaa biojätteisiin ja tamppasin sitten kerroksen multaa päälle. Se toimii ns. lukkona ilmalle ja hajulle. Tänne ei pääse eläimiä, joten en suojannut sitä verkolla..

Kaksi viikkoa biojätteiden laittamisen jälkeen istutettiin tähän sipulia, parsakaalia ja lehtikaalia, sekä hieman myöhemmin jäävuorisalaattia jotka kasvoivat bokashin voimalla isoiksi ja maku oli erinomainen.

Lisäys:

Vielä lokakuun loppupuolella söimme lehtikaalia, sehän on hallankestävä kaali.

Lehtikaalissahan on paljon rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaali tunnetaan myös runsaasta K-vitamiinipitoisuudestaan. Suosittelen!

Lisäys:

Kävin nyt tammikuun alkupuolella tarkastelemassa tilannetta. Luntaa on satanut joten lehtikaalit olivat saaneet hatun.

On ollut muutamia päiviä -25 ja jopa -30 pakkasta, aika kirpeää muttta lehtikaalithan viihtyi. Jäässähän ne oli, mutta napsahti helposti poikki. Suussasulavia ja maukkaita lehtikaalia, suoraan talvipuutarhasta.

Tammikuun alkupuoli v. 2016.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Black Square
bottom of page