Bokashimultaa

Bokashimultaa ja mato

Tässä näemme mitä on tapahtunut biojätteelle kun se on ollut kaksi viikkoa mullan seassa. Tuo kuivahtanut multa on ns. kaupan multa jota laitettiin reilu kerros päällimmäisenä. Ei näytä elävältä ollenkaan, mutta taas sen alla oleva musta multa on siis bokashimultaa joka on täynnä mikroelämää ja madot tykkäävät. Niin ravintorikas ja täynnä mikroelämää!

Ajattele, vielä kaksi viikkoa sitten siinä oli ruokaa!

Tähän viljelykaulukseen siis tyhjennettiin parin viikon ajan fermentoitunutta biojätettä. Sekoitin hieman multaa biojätteisiin ja tamppasin sitten kerroksen multaa päälle. Se toimii ns. lukkona ilmalle ja hajulle. Tänne ei pääse eläimiä, joten en suojannut sitä verkolla..

Kaksi viikkoa biojätteiden laittamisen jälkeen istutettiin tähän sipulia, parsakaalia ja lehtikaalia, sekä hieman myöhemmin jäävuorisalaattia jotka kasvoivat bokashin voimalla isoiksi ja maku oli erinomainen.

Lisäys:

Vielä lokakuun loppupuolella söimme lehtikaalia, sehän on hallankestävä kaali.

Lehtikaalissahan on paljon rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaali tunnetaan myös runsaasta K-vitamiinipitoisuudestaan. Suosittelen!

Lisäys:

Kävin nyt tammikuun alkupuolella tarkastelemassa tilannetta. Luntaa on satanut joten lehtikaalit olivat saaneet hatun.

On ollut muutamia päiviä -25 ja jopa -30 pakkasta, aika kirpeää muttta lehtikaalithan viihtyi. Jäässähän ne oli, mutta napsahti helposti poikki. Suussasulavia ja maukkaita lehtikaalia, suoraan talvipuutarhasta.

Tammikuun alkupuoli v. 2016.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Black Square

© 2020 Bokashi Garden. Created with Wix.com


#bokashigarden, Bokashi Garden, Bokashi Garden Finland, kompostointi, fermentointi, bokashitarvikkeet

Sivustolla olevien materiaalien tallentaminen, julkaiseminen ja jakaminen

Bokashi Garden Finlandin sivusto sisältää materiaaleja, jotka ovat suojattuja omistusoikeuksilla, tekijänoikeuksilla ja muilla immateriaalioikeuksilla.

Yksityinen henkilö

Yksityinen henkilö saa vapaasti jakaa linkkejä tai osia teksteistä, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, jos vieressä on tieto että se on tältä sivulta lainattua tekstiä.

Palvelun sisällön tai osan kopioiminen, tallentaminen, (kuten tallentaminen tietokoneelle tai tulostaminen) yksityiseen käyttöön on sallittu.

 

Yritykset

(Tmi, yksityinen henkilö jne) eivät saa missään muodossa käyttää Bokashi Garden Finlandin tietoja omaan kaupallisiin tarkoituksiin.

Bokashi Garden Finland on Viidakkotohtorin ylläpitämä sivusto.

Sivuilla vieraileva yritys vastaa siitä että ei tallenna, kopioi, muunna tekstejä, levitä tai välitä verkkopalvelussa olevaa tekijänoikeudella tai tavaramerkkioikeudella suojattua materiaalia ilman tekijän tai oikeudenhaltijan lupaa.      

Kaikki oikeudet, joista ei olla sovittu erikseen, pidätetään.