top of page

Suurempi sato bokashin ja EM-mikrobien avulla?

Mitä voin tehdä tai käyttää jotta saisin suurempi sato?


 

Tohtorin EMa

Intensifioi kasvien värejä

Vahvistaa immuunijärjestelmää

Vihannesten ja hedelmien kestävyys ja säilyvyys pitenee

Kuohkeuttaa maaperää viljavammaksi ja mullan vedenpidätyskyky suurenee

Helpottaa käytettävissä olevan ravinteen saantia kuormittamatta ympäristöä.

Vilkastuttaa ja aktivoi maaperän mikrobitoimintaa

Tarjoa miljöön jossa esiintyy vähemmän hajuja ja mätänemistä

Parantaa idätystä, kukintoa, hedelmöittymistä ja kypsymistä

 

 

Tohtorin EM Maa & Juuristo-  juurien hyvinvointiin

Tohtorin EM Maan käyttö stimuloi juurien kehitystä, aktivoi maaperän mikrobien elämää ja myös vahvistaa lisätyn lannoitteen vaikutusta. Tohtorin EM Maa sisältää mikro-organismeja, jotka kiinnittävät typen ja hiilen ilmasta. Sitä kastellaan maaperään, veteen laimennettuna, mutta parhaiten se toimii yhdessä EMa kanssa.

Tohtorin EM Maa laimennetaan vedessä 1: 2000. Näin 100 ml Terrafert Soilista saadaan 200 litraa laimennettua valmista liuosta.


 

Tohtorin EM Lehti - lehtien hyvinvointiin

Tohtorin EM Lehti edistää kasvuston kehitystä ja vahvistaa lehdistöä. Tohtorin EM sisältää mikro-organismeja, jotka kiinnittävät typen ja hiilen ilmasta. Sitä suihkutellaan lehtien päälle, laimennettuna vedellä, mutta parhaiten se toimii yhdessä EMa kanssa ja yhdessä ne edistävät terveitä ja vahvojen kasvien kasvua, mutta torjuu myös tuholaisia ja sienikasvustoa.

Tohtorin EM Lehti laimennetaan vedessä 1: 2000. Näin 100 ml Tohtorin EM Lehtistä saadaan 200 litraa laimennettua valmista liuosta.

Kivijauho Z/B -  mineraalijauho maanparannukseen

Kivijauho Z/B stabilisoi maaperän pH-arvoa sekä parantaa maaperän laatua. Zeoliittia ja kivijauhetta käytetään maaperässä maanparannusaineena, zeoliitti varastoi vettä ja ravinteita kun kivijauhot taas antavat kasveille mineraaleja, jotka tekevät kasveista terveitä. Juuret pystyvyät ottaa paremmin talteen maan monipuolista ravintoa. Kivijauho Z/B mineraalijauho on myös hyvä kasvualusta EM-mikrobeille.


 

BLACK BOKASHI® - EM-mikrobeilla aktivoitu Biohiili

Biohiili on poltettu 400-600'C lämpötiloissa ja koostuu EM-Mikro-organismeista ja hienoksi jauhatuista basalttikivistä jotka lisäävät maaperään mineraaleja.

Biohiilillä voit tehdä Terra Pretaa, mustaa multaa.

Black Bokashi® on ladattu maaperälle hyödyllisillä aineksilla (EM-mikro-organismit, mykorritsat jne), ja käyttämällä biohiiltä bokashirouheen kanssa bokashiämpärissä saadaan fermentoituneesta biojätteistä entistä ravintorikkampi ja pitkävaikutteisempi.

Biohiilen käyttö bokashiämpärissä vähentää myös hajuhaittoja.

On tehty tutkimus miten EM ja bokashi vaikuttaa satoon. Tutkimuksessa käytettin EM-mikrobeja ja tutkimuksessa todettiin että kasvit olivat terveellisempiä ja vahvistuneimpia ja sen myötä tekivät isomman sadon.

   Löydät tutkimuksen TÄSTÄ

Biological Agriculture and Horticulture, 2011, Vol. 27, (Peer review)

‘Effective Micro-organisms’ (EM): An Effective Plant Strengthening Agent for Tomatoes in Protected Cultivation
Department of Applied Plant Sciences and Plant Biotechnology, Institute of Horticulture and Viticulture
Department for Sustainable Agricultural Systems, Division of Organic Farming, University of Natural Resources and Life Sciences

Tomaatit Chilega

Kuva:

Kurkku joka on kasvanut bokashimullassa ja saanut EMa ja Tohtorin EM Maa.

Päivämäärä kuvanottohetkellä 24.9 2016.

Ekologinen kasvihuonekurkku osallistui vuoden 2016 Jättikasviyhdistyksen SM-kilpailuun ja sijoittui kisassa kolmanneksi.

Pituutta oli 55,5cm kun voittajan pituus oli vain paria senttiä pitempi, 57,5cm.

Pituudella ja liikakasvulla on yleensä huono vaikutus makuun ja säilyvyyteen. Tämä kurkku oli parasta herkkua, ja vielä kahden viikon jälkeen siitä syötiin ja edelleen oli maku se sama herkullinen.

Kurkku. Jättikurkku kasvanut bokashimullassa.

SM-kilpailussa

- kolmantena

v. 2016.

EM-mikrobien toiminta
bottom of page