top of page

Nokkosvesilannoite

Hajuton nokkosvesi?

Fermentoitu nokkosvesi - ainekset

EM-mikrobeilla voidaan fermentoida myös yrttejä, tässä kerrotaan miten fermentoidaan nokkosia.

Jotta saadaan lannoitetta nestemuodossa, sitä tehdään vedessä. EMa imee ravintoaineet nokkosista niinkuin ämpärissäkin tapahtuu biojätteille. Tässä ei valuteta nestettä kuin bokashiämpärissä joka kolmas päivä, vaan sitä käytetään ns lopputuotteena joka vielä laimennetaan.

Melassi on mukana tehostamaan mikrobien toimintaa, eli ruokkii niitä.

OHJEET

  • Täytä ämpäri nokkosilla ja lisää vettä, 10 litraa.

  • Lisää 2 dl Tohtorin EMaa ja 2dl melassia.

  • Sekoita seos, sulje kansi ja anna fermentoitua 10-14 päivää.

  • Siivilöi nokkosia pois (tai valuta hanalla) ja laimenna nokkosvesi suhteessa 1:100.

  • (eli 10 litran vesikannuun laitat 1 dl nokkosvettä)

Säilytä viileässä paikassa.-

Yritä käyttää seosta sesongin aikana, mutta loput voi kastella ulos multaan tai maahaan missä ei mikään enää kasva.

NÄIN ME TEHTIIN

Me keräsimme kaksi 10L sankoa nokkosia.

Tyhjensimme yhden sangollisen nokkosia bokashiämpäriin.

Teimme EMa -melassiseoksen ja laitoimme sen nokkosten sekaan.

Painelimme ne löysästi kepillä pohjaa vasten ja sekoitettiin.

Laitoimme loput nokkoset bokashiämpäriin, koko ajan sekoittaen kepillä.

Annettiin seoksen käydä 10 päivää. Ämpäri seisoi ulkona, auringolta suojattuna.

Tässä 10 päivää käynyt ja valmis nokkosvesi.

EM-vesi on imenyt nokkosten "mehut" ja ravinteet veteen ja näyttävät kalpeita. Tuoksu on... mustaherukkainen.

Valutetaan nokkosvesilannoite bokashiämpäristä.

Näyttää juoksevalta kinuskilta ja tuoksuu jopa hyvälle.

Sitä voi käyttää osan heti ja jättää vaikka loput bokashiämpäriin käymään vielä.

tai

Valuta pulloihin (ei lasisiin) ja säilytä viileässä paikassa auringolta suojattuna.

VINKKI

Muista laimentaa valmis nokkoslannoite veden kanssa, koska liika typpi rehevöittää kasvia, eli lehdet kasvavat suuriksi ja tummanvihreiksi.

Näyttävät kyllä hyvinvoivilta, mutta sitten alkaakin ongelmia tulla kun kukinta heikkenee ja satoa ei tule.

Ovat myös alttiimpia kasvitaudeille, sadon laatu heikkenee ja sato kypsyy myös hitaammin, eli kasvukausi pitenee..

Lannoitussuhde on 1/100, eli desilitra nokkosvettä / 10L kastelukannu.

Tämä tarkoittaa että jos teet 10L nokkosvettä saat

1000L nokkosvesilannoitettua kasteluvettä!!

Pinaatti.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Black Square
bottom of page