© 2019 Bokashi Garden. Created with Wix.com


#bokashigarden, Bokashi Garden, Bokashi Garden Finland, kompostointi, fermentointi, bokashitarvikkeet

Sivustolla olevien materiaalien tallentaminen, julkaiseminen ja jakaminen

Bokashi Garden Finlandin sivusto sisältää materiaaleja, jotka ovat suojattuja omistusoikeuksilla, tekijänoikeuksilla ja muilla immateriaalioikeuksilla.

Yksityinen henkilö

Yksityinen henkilö saa vapaasti jakaa linkkejä tai osia teksteistä, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, jos vieressä on tieto että se on tältä sivulta lainattua tekstiä.

Palvelun sisällön tai osan kopioiminen, tallentaminen, (kuten tallentaminen tietokoneelle tai tulostaminen) yksityiseen käyttöön on sallittu.

 

Yritykset

(Tmi, yksityinen henkilö jne) eivät saa missään muodossa käyttää Bokashi Garden Finlandin tietoja omaan kaupallisiin tarkoituksiin.

Bokashi Garden Finland on Viidakkotohtorin ylläpitämä sivusto.

Sivuilla vieraileva yritys vastaa siitä että ei tallenna, kopioi, muunna tekstejä, levitä tai välitä verkkopalvelussa olevaa tekijänoikeudella tai tavaramerkkioikeudella suojattua materiaalia ilman tekijän tai oikeudenhaltijan lupaa.      

Kaikki oikeudet, joista ei olla sovittu erikseen, pidätetään.

Nokkosvesilannoite

October 13, 2015

Hajuton nokkosvesi?

 

EM-mikrobeilla fermentoidaan joten periaatteessa tässä fermentoidaan nokkosia. Jotta saadaan lannoitetta nestemuodossa, sitä tehdään vedessä. EM-A imee ravintoaineet nokkosista niinkuin ämpärissäkin tapahtuu biojätteille. Tässä ei valuteta nestettä kuin bokashiämpärissä joka kolmas päivä, vaan sitä käytetään ns lopputuotteena joka vielä laimennetaan.

Melassi on mukana tehostamaan mikrobien toimintaa, eli ruokkii niitä.


 

OHJEET

Täytä ämpäri nokkosilla ja lisää vesi.
Lisää EM-Activen ja melassin.
Sekoita seos, sulje kansi ja anna fermentoitua 10-14 päivää.
Siivilöi nokkosia pois (tai valuta hanalla) ja laimenna nokkosvesi suhteessa 1:100.
(eli 10 litran vesikannuun laitat 1 dl nokkosvettä)
Säilytä viileässä paikassa mutta käytä nokkosvesilannoite mahdollisimman pian jotta mikrobit ovat mahdollisimman tehokkaita.

 

NÄIN ME TEHTIIN

Me keräsimme kaksi 10L sankoa nokkosia.

Tyhjensimme yhden sangollisen nokkosia bokashiämpäriin.

Teimme EM-A -melassiseoksen ja laitoimme sen nokkosten sekaan.

Painelimme ne löysästi kepillä pohjaa vasten ja sekoitettiin.

Laitoimme loput nokkoset bokashiämpäriin, koko ajan sekoittaen kepillä.

 

Annettiin seoksen käydä 10 päivää. Ämpäri seisoi ulkona, auringolta suojattuna.

 

 

 

 

Tässä 10 päivää käynyt ja valmis nokkosvesi.

EM-vesi on imenyt nokkosten mehut ja ravinteet veteen ja näyttävät kalpeita. Tuoksu on... mustaherukkainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valutetaan nokkosvesilannoite bokashiämpäristä.

Näyttää juoksevalta kinuskilta ja tuoksuu jopa hyvälle.

Sitä voi käyttää osan heti ja jättää vaikka loput bokashiämpäriin käymään vielä. Suositellaan kuitenkin että käytetään mahdollisimman pian, mutta bokashiämpärissä säilyy luultavasti muutaman viikon.

 

 

 

 

VINKKI

Muista laimentaa valmis nokkoslannoite veden kanssa, koska liika typpi rehevöittää kasvia, eli lehdet kasvavat suuriksi ja tummanvihreiksi.

Näyttävät kyllä hyvinvoivilta, mutta sitten alkaakin ongelmia tulla kun kukinta heikkenee ja satoa ei tule.

Ovat myös alttiimpia kasvitaudeille, sadon laatu heikkenee ja sato kypsyy myös hitaammin, eli kasvukausi pitenee..

 

Lannoitussuhde on 1/100, eli desilitra nokkosvettä / 10L kastelukannu.

 

Tämä tarkoittaa että jos teet 10L nokkosvettä saat

1000L nokkosvesilannoitettua kasteluvettä.

 

 

Pinaatti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Please reload

Featured Posts

Miten teen Bokashimultaa?

October 24, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

April 21, 2019

October 13, 2016

January 13, 2016

October 13, 2015

October 13, 2015

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Black Square